Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Φτάσαμε και στο "πυξ, λαξ και οδάξ" και δεν ξέρουμε τι ακολουθεί...

Στα Blogs 16 & 17 Μάϊου 2017

(Το άρθρο μου δημοσιεύθηκε στα Blogs και με τίτλο: «Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 - Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, 2016» και τίτλο: «Πάντως την Πέμπτη "τα μέτρα" ή "το 4ο Μνημόνιο" θα ψηφιστούν...» και τίτλο: «Πάντως την Πέμπτη "τα μέτρα" ή "το 4ο Μνημόνιο" θα ψηφιστούν με ή χωρίς τον Κασιδιάρη»...)

     Σοκάρισε το πρωτόγνωρο επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στους Βουλευτές κκ Κασιδιάρη της Χ.Α. και Δένδια της Ν.Δ. για όσα μας έδειξε η κάμερα του καναλιού της Βουλής και ακόμη περισσότερο για όσα… ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ!…
     Σας θυμίζω ότι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου του 2016 μας έδειξε η κάμερα του καναλιού της Βουλής και ακούσαμε την απίστευτου περιεχομένου λεκτική κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στους  Βουλευτές, (εν ενεργεία Υπουργού και τέως Υπουργού αντίστοιχα), κκ Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γεωργιάδη (Ν.Δ.)
     Σε σχόλιό μου που φιλοξενήθηκε τότε στα Blogs είχα βάλει για τίτλο:
    «Έπονται ποτήρια και…καρέκλες;»
     Για το περσινό περιστατικό δεν μάθαμε, ίσως επειδή δεν υπήρξαν εκατέρωθεν δημόσιες δηλώσεις, πώς κατέληξε εκείνη η απίστευτη λεκτική κόντρα μεταξύ των κκ Πολάκη – Γεωργιάδη.

     Η σύμπτωση τότε 15 Δεκεμβρίου και τώρα 15 Μαΐου, για τους λάτρεις των θεωριών «συνωμοσιολογίας», εκλαμβάνεται καθοριστική καθώς δημιουργούνται γαργαλιστικά ερωτηματικά για παρασκήνια, προθέσεις, μηχανορραφίες, στημένα σκηνικά κοκ.
     Δεν θα σταθώ στην σύμπτωση της ημερομηνίας καθώς το επεισόδιο απαιτεί πολύ προσοχή στον χειρισμό της ερμηνείας και των επιπτώσεών του ενόψει μάλιστα της ΚΡΙΣΙΜΗΣ ψηφοφορίας στη Βουλή των «νέων μέτρων» όπως αποκαλεί τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δανειστές η Κυβέρνηση ή του «4ου Μνημονίου» όπως χαρακτηρίζει τις συμφωνίες σύσσωμη η Αντιπολίτευση.
     Δεν θα ρωτήσω γιατί ο τηλεοπτικός φακός του καναλιού της Βουλής στράφηκε αλλού ενώ ήταν επικεντρωμένος στη αρχή του επεισοδίου με τον κ Δένδια (δεν γνωρίζω πού καθόταν) να περνά μπροστά από τον αγορεύοντα κ Κασιδιάρη.
    Το διάγραμμα της πορείας του κ Δένδια δημοσιεύθηκε στο blog skeftomasteellhnika:
     Δεν μας έδειξε ο φακό τι έγινε (και ΔΕΝ θα κάνω υποθέσεις για ραπίσματα και γρονθοκοπήματα).

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Φλωρεντία: Ο κ Juncker μίλησε στα Γαλλικά αντί στα Αγγλικά!...

Στα Blogs 13 -16 Μαΐου 2017
      
    Το BREXIT δημιούργησε  εντάσεις μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας που σαφώς θα αυξηθούν ιδιαίτερα μετά τις Βρετανικές εκλογές που αιφνίδια ανακοινώθηκαν για την 8η Ιουνίου αλλά στο μεταξύ τα «επεισόδια» άρχισαν.

     Το νεότερο επεισόδιο διαδραματίστηκε στις 5 Μαΐου παραμονές των Γαλλικών εκλογών όταν ο κ Jean Claude Juncker, απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο «Ευρωπαϊστών» στην Φλωρεντία έκανε (μια ακόμη γκάφα του κ Προέδρου;) τη επιλογή να μιλήσει στα Γαλλικά καθώς «…τώρα και τελευταία και με σταθερούς ρυθμούς η Αγγλική γλώσσα χάνει έδαφος ως Διεθνής γλώσσα!..)

     Οι επικριτές του κ Juncker επισημαίνουν ότι ο κ Πρόεδρος θα μπορούσε να επικαλεσθεί οποιαδήποτε άλλη αιτιολογία για την επιλογή του να απευθυνθεί στο «φίλο-Ευρωπαϊκό» ακροατήριο στα Γαλλικά και όχι επειδή φθίνει η «δημοτικότητα» της Αγγλικής γλώσσας στην Ευρώπη και αλλού…


     Το «πήραν στο κρανίο» οι Βρετανοί (και όχι μόνο) ακούγοντας την αιτία που τον οδήγησε τον κ ν Juncker να μιλήσει σε επίσημη σύναξη της Ε.Ε. στα Γαλλικά. Κυκλοφορεί ήδη μια δημοσκόπηση όπου 93% των δεκάδων χιλιάδων  που συμμετέχουν ζητούν την παραίτηση του κ Προέδρου καθώς στις πιο παλιές προστίθενται και νεότερες «γκάφες» του.  

    Το τι του έσυραν του κ Προέδρου ΔΕΝ λέγεται αλλά σίγουρα του θύμισαν ότι σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπων στη γη χρησιμοποιούν τα Αγγλικά ως κυρία και δευτερεύουσα γλώσσα και ως γλώσσα εμπορικών συναλλαγών και διεθνών συνεννοήσεων (π.χ. σε αεροδρόμια κλπ.).

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Με αφορμή το SURVIVOR: Πως μας «καθοδηγεί» η TV…

Στα Blogs 12, 13 & 14 Μαΐου 2017
     Σε άλλες εποχές, στην Πατρίδα μας όπου σήμερα κατοικούν 11 εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών (Έλληνες και… αλλοδαποί) αλλά παραμένει άγνωστος ο αριθμός των… φιλελλήνων, οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί καθώς η Νομοθετική εξουσία νομοθετούσε, η Εκτελεστική εφάρμοζε, η Δικαστική ήλεγχε και ο ΤΥΠΟΣ μέσω των ΡΕΠΟΡΤΕΡ κάθε φορά που εντόπιζε πρόβλημα, απεκάλυπτε πτυχές και ιδιαιτερότητες που θα έμεναν κρυμμένες επιτήδεια, ξεσκέπαζε πρωταγωνιστές και λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή… γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για στοχασμό, σχολιασμό και μαθησιακές εμπειρίες!…
     Όμως ο κόσμος άλλαξε, αλλάξανε οι καιροί, είναι ΟΛΑ ψέματα και ας φαίνονται για… αλήθεια!
     Στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια ΔΕΝ διαβάζουμε, κοιτάμε ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η οποία δεν προσπερνά, αλλά μένει στην  επιδερμίδα στην οποία έμειναν και όσοι πριν μερικά χρόνια «θεωρούσαμε ανόητες και εφήμερες» τις επιδράσεις του BIG BROTHER, του μπαρ, της ΦΑΡΜΑΣ…
     Τότε λίγοι είχαμε αναλάβει την ΕΥΘΥΝΗ που οφείλουμε να έχουμε οι  «Αντικειμενικοί» επιστήμονες της συμπεριφοράς απέναντι στην κοινή γνώμη …
     Δεν μπορεί να αποτελέσει ξεπερασμένη ηθικολογία ούτε όμως και να βαπτισθεί ως  οπισθοδρομική  η θέση ότι ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και μέλη της κοινωνίας στην οποία ζούμε και λειτουργούμε οφείλουμε να έρθουμε αρωγοί στην τηλεοπτική κοινή γνώμη που μάταια αναζητά ένα σημείο αναφοράς για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές…
     Τουτέστιν, ότι προφανώς, έστω σε επίπεδο αντιγραφής, κάποιοι τηλεοπτικοί παραγωγοί έχουν εμπλέξει και το ελληνικό τηλεοπτικό φιλοθεάμων κοινό σε διαδικασία σύγχρονου Μιθριδατισμού!