Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Καλύτερα «μιας ώρας ελεύθερη ζωή» παρά «40 χρόνια τρόικα & θεσμοί!...»


Στα Blogs 14-16 Φεβρουαρίου 2017

   Ανήμερα Αγίου Βαλεντίνου αφιερωμένο σε εκείνους τους πολιτικούς που η συμπεριφορά τους δείχνει να διακατέχονται από «έρωτα για την εξουσία» και ΟΧΙ από «αγάπη για τον συνάνθρωπο…»                  ***********************************
(Το σύντομο άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2011 με τίτλο «Θα χρειαστούμε, τελικά, καμιά 40ριά χρόνια;».
Το περιεχόμενο το ανέφερα και σε ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις και δέχθηκα θετικά ΚΑΙι επικριτικά σχόλια, ενώ παράλληλα ως «Κασσάνδρα» με ανεβοκατέβαζαν ακόμη και οι «φίλοι» μου στα ραδιοτηλεοπτικά μπαλκόνια και παράθυρα, από τα οποία, ως γνωστόν, πλέον εδώ και πολλά χρόνια… ΑΠΕΧΩ!..   
Επαναφέρω σήμερα το άρθρο στη δημοσιότητα, καθώς ΔΕΝ βλέπουμε τέλος στην  αξιολόγηση χωρίς επώδυνα μέτρα (ΟΧΙ, ακόμη, τέταρτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ) και εξελίσσεται μια πολύ ΠΕΡΙΕΡΓΗ (δήθεν;) κόντρα μεταξύ ΔΝΤ και Εταίρων οι οποίοι ζητούν ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!…
Περίεργη είναι και η επαναφορά στο προσκήνιο του θέματος GREXIT παραμονές κρίσιμων Ευρωπαϊκών Εκλογών…
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ότι είχαμε ξεκινήσει το 2011 με τη διαπίστωση ότι χρωστάμε 200 δισ. ευρώ στους συν-εταίρους μας - Ε.Ε. - με διάρκεια ΤΡΙΑΝΤΑ (30)  ΧΡΟΝΩΝ και 66 δισ. ευρώ σε άλλους με βάση το Διεθνές Δίκαιο!..)  
*********************************************************************************
                                                     «Τι 30, τι 40 χρόνια…»
  Ώστε εξασφαλίσαμε στη χτεσινή, σχεδόν θρυλική, σύνοδο των Βρυξελλών το νέο, δεύτερο πακέτο «διάσωσης» της Ελληνικής οικονομίας και μπορούμε από σήμερα να… κοιμόμαστε ήσυχοι έστω και εάν χρειαστούν 30 χρόνια «δεσμεύσεων;»

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η βόμβα στο Κορδελιό θέμα στα Διεθνή ΜΜΕ

Στα Blogs 12 Φεβρουαρίου 2017

     (Μετέφερα στα ελληνικά Blogs λίγα δείγματα από τη Διεθνή κάλυψη της μετακίνησης πληθυσμού εξαιτίας της βόμβας στο Κορδελιό...)


    Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είμαστε από το 2010 εξαιτίας των οικονομικών μας αλλά αυτές τις μέρες η ανακάλυψη της θαμμένης ΖΩΝΤΑΝΗΣ βόμβας στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης και η εκκένωση 70,.000 κατοίκων της περιοχής έγινε θέμα στα Διεθνή ΜΜΕ.
     Σε σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι παρόμοιες καταστάσεις έχουν ζήσει οι κάτοικοι της πόλης Bath της Αγγλίας τον περασμένο Μάϊο ενώ τον Νοέμβριο έγινε ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας στο Λιμάνι του Portsmouth της Αγγλίας.
     Το ίδιο συνέβη και με τους κατοίκους μιας περιοχής του Βερολίνου πριν ένα δίμηνο ενώ έγινε εκκένωση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Hong Kong μόλις πριν μερικές εβδομάδες όταν αποκαλύφθηκε θαμμένη βόμβα από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο…
     ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ των δεινών ενός Πολέμου που άφησε πίσω του σχεδόν 60 εκατομμύρια νεκρούς, δεκάδες εκατομμυρίων τραυματίες, ορφανά, πεινασμένους και καταστραμμένες οικονομίες…
    Μερικά μόνο δείγματα της είδησης που έκανε τον γύρο του κόσμου
κλπ, κλπ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Μάθετε να «διαβάζετε» τη γλώσσα του σώματος!...

Στα Blogs 10, 11, 12 Φεβρουαρίου 2017

      
     Το σημερινό κείμενο είναι μια σύντομη αναφορά στη «γλώσσα του σώματος» την οποία παρουσιάζω εκτενέστερα στην Διεθνή έκδοση του βιβλίου μου στα Αγγλικά το οποίο μπορείτε να «κατεβάσετε» ΔΩΡΕΑΝ από εδώ: 


    

     Σημειολογικά, άλλο πράγμα ο γραπτός λόγος (τα γραπτά μένουν και μπορείς να τα εξετάσεις ξανά και ξανά) και άλλο ο προφορικός που δημιουργεί η γλώσσα του στόματος η οποία, όπως λέει ο λαός μας, «κόκαλα δεν έχει και….κόκαλα τσακίζει».

     Επί του προκειμένου δεν θα σταθώ στη δύναμη και τις αδυναμίες του γραπτού και του προφορικού λόγου αλλά θα επικεντρωθώ στην απίστευτη δύναμη του ανελέητου τηλεοπτικού φακού που απογυμνώνει και τον πλέον καλά καλυμμένο «πρωταγωνιστή» οποιουδήποτε παλκοσένικου.

     Στην εποχή της εικόνας και των παρελκόμενων της εικονικής πραγματικότητας που δημιουργεί η ψηφιακή επικοινωνία με κυρίαρχο μέσο την τηλεόραση μπορεί κανείς να μαγνητοσκοπήσει και να αναλύσει καρέ-καρέ κάθε κίνηση, κάθε μυϊκή σύσπαση του προσώπου, κάθε υπερβολή στην φυσική-σωματική όσων εκτίθενται στον ανελέητο τηλεοπτικό φακό.

      Η «μη λεκτική επικοινωνία» στους ανθρώπους, δηλαδή η γλώσσα του σώματος, (όπου μαθαίνουμε να κωδικοποιούμε και να αποκωδικοποιούμε νοήματα) μοιάζει να έχει έλθει στην επιφάνεια από τον Δαρβίνο αλλά στην εποχή μας την έκανε παγκοσμίως γνωστή το σχετικό βιβλίο του Julius Fast που  δημοσιεύθηκε σε δεκάδες γλώσσες πέραν της Αγγλικής. Ο Fast διατείνεται ότι ο καθένας και η καθεμιά μας έχουμε συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο με τη γλώσσα του σώματος εκφράζουμε τα συναισθήματα, τις εκτιμήσεις και τις απόψεις μας απέναντι σε πρόσωπα ή καταστάσεις.