Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Επανέρχεται το θέμα για «μόνιμους» Ολυμπιακούς στην Ελλάδα!...



Στα Blogs 16 & 17 Αυγούστου 2016

     Στο  πρόσφατο σχόλιό μου για την 31η Ολυμπιάδα, ΡΙΟ 2016, τοποθετήθηκα για μια ακόμη φορά στο θέμα της μόνιμης εγκατάστασης των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ αγώνων στη γενέτειρά τους Ελλάδα.

      Ομολογώ δημοσίως ότι με εμφανή διάθεση καυστικής ειρωνείας είχα σημειώσει ότι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ επιλογής μιας νέας πόλης τέλεσής τους κάθε 4 χρόνια:


     Για όσους δεν το γνωρίζουν σημειώνω ότι μετά την πανηγυρική επαναφορά των Ολυμπιακών αγώνων στη σύγχρονη ιστορία με έδρα τέλεσής τους την Αθήνα το 1896, υπήρξαν πολλές φωνές, όχι μόνο εντός της τότε φτωχής Ελλάδος αλλά διεθνώς, που επέμεναν οι Ολυμπιακοί αγώνες να γίνονται ΜΟΝΙΜΑ στην Αθήνα.

     Πρωτοστάτησαν για την επανάληψη το 1900 και μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα πολλές προσωπικότητες εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά υπερίσχυσε ο Γάλλος Πρόεδρος της ΔΟΕ Pierre de Coubertin και η 2η Ολυμπιάδα έγινε στο Παρίσι.


     Και από τότε, ως γνωστόν, οι αποκαλούμενοι και «αθάνατοι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) επιλέγουν μια διαφορετική πόλη κάθε 4 χρόνια. 

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Τουρκικό Κράτος και πρόσφυγες: τώρα πια είναι…σαφές!


Στα blogs 12 -14 Αυγούστου 2016

   Δεν θα σταθώ στους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Πατρίδα μας…
    Δεν θα σταθώ στους δύο Τούρκους διπλωμάτες που «έφυγαν» από την Αθήνα και, όπως λένε, ζήτησαν πολιτικό άσυλο σε άλλη χώρα…
    Δεν θα σταθώ στην, όπως μας πληροφορούν εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, εκκολαπτόμενη διπλωματική «φιλία» μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας…
      
     Τα παραπάνω είναι θέματα ύψιστης Εθνικής σημασίας και υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές, Υπουργοί και Κυβερνητικά στελέχη για να τα χειριστούν και ΟΛΟΙ ευχόμαστε να το κάνουν σωστά σεβόμενοι και Διεθνείς Κανόνες Ανθρωπιστικής συμπεριφοράς και, φυσικά, Εθνικής Ασφάλειας.

        Θα σταθώ, όμως, πριν σας ευχηθώ Καλό 15Αύγουστο και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσους και όσες θα γιορτάσουν, στο θέμα των ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ…