Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ισπανική «παρέμβαση» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας…

Στα Blogs 17 & 18 / Σεπτεμβρίου / 2014

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - 44,7% NAI – 55.3% OXI – Συμμετοχή 84,5%

     Αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 οι Σκωτσέζοι προσέρχονται στις κάλπες σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα καλούμενοι να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την γένεση ενός Ανεξάρτητου Έθνους.

      Τα επιχειρήματα ένθεν κακείθεν της πολιτικής σκακιέρας κυριολεκτικά «έχουν πάρει φωτιά» καθώς και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ φαίνονται πιθανά από γκάλοπ που κυμαίνονται σε επίπεδα στατιστικού λάθους.

       Ο πρωτεργάτης του κινήματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας κ Salmond και οι συνεργάτες του εργάζονται πυρετωδώς εδώ και μήνες ενώ από προχτες στη Σκωτία βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας κ Cameron.

      Στην διαδικασία έκανε μία ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ παρέμβαση χτες ο Ισπανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ  Inigo Mendez de Vigo ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ένα από τα πλέον βασικά επιχειρήματα υπέρ της Ανεξαρτησίας που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Σκωτσέζου πολιτικού κ Salmond…

        Σύμφωνα με τον Ισπανό Υπουργό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το επιχείρημα του κ Salmond ότι η Ανεξάρτητη Σκωτία θα γίνει δεκτή «ΑΜΕΣΑ και με ανοιχτές αγκάλες» στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 Μελών.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Περί ανθρώπων και… «χρημάτων!»

Στα Blogs 15 & 16 / Σεπτεμβρίου / 2014



     Άνοιξε τις πύλες της και τις έκλεισε η 79η ΔΕΘ έχοντας φιλοξενήσει τους πολιτικούς μας ηγέτες που μοίρασαν αφειδώς υποσχέσεις (Θεέ μου πόσες φορές τα έχουμε ακούσει ΟΛΑ αυτά) για «καλύτερο αύριο» και ποτέ να μην ξεχάσουμε παραμονές της οικονομικής μας τραγωδίας εκείνο το αλήστου μνήμης ιστορικό απόφθεγμα… «λεφτά υπάρχουν»!...

     Θα μπορούσα να ξεκινήσω το σημερινό μου άρθρο όχι με τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά με την αγγλική λέξη money, (χρήματα) θυμίζοντάς το παλιό αγγλικό τραγούδι όπου ακούγεται πολλές φορές το «Money, money, money!...»

     H, πάλι, παραμένοντας πάντως στο πνεύμα του Αγγλοσαξονικού προσανατολισμού, θα μπορούσα να επικαλεσθώ τη γνωστή φράση που διαπιστώνει ότι «το χρήμα κάνει τον κόσμο να περιστρέφεται» - (Money makes the world go round).

     Το αποφεύγω όχι επειδή με βρίσκει αντίθετο το συγκεκριμένο πνεύμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και χρηματοδοτικής υποστήριξής τους. Κάθε άλλο και, παρακαλώ, μη βιαστείτε να με παρεξηγήσετε.

      Το κάνω επειδή, στα αυστηρά πλαίσια της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των απαιτήσεων της Επιστήμης, της υπεύθυνης, συνετής, επίμονης και υπομονετικής αναζήτησης της Αλήθειας ΔΕΝ επιθυμώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες σε παγκόσμιο επίπεδο τα πάντα ελέγχονται πλέον από ΤΟ ΧΡΗΜΑ – (MONEY) -  και από αυτούς που το κατέχουν!..