Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Με άλλα λόγια τους… «έστειλαν!»

Στα Blogs 5 & 6 / Αυγούστου / 2014

     Με τον Luis Alejandro Gusberti (αναφέρω το επίθετό του γιατί επιθυμεί η επιστολή του να δημοσιευθεί με ονοματεπώνυμο) τον διακεκριμένο Αργεντίνο Αρχιτέκτονα γνωρισθήκαμε στην Αθήνα πριν 2 χρόνια και με  συγκίνησε άμεσα η αγάπη του για την πατρίδα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και για τον «πονεμένο» Λαό μας (που υποφέρει όπως ο δικός του)…

     «Είμαστε και οι 2 Λαοί δεινοπαθούντες από κακοχρονισμένους διεθνείς, αιμοβόρους εκμεταλλευτές» μου είχε πει και συμφώνησα απολύτως. Στη συνέχεια μιλήσαμε για τους πολιτικούς μας Ηγέτες, τη δική του κ Kirchner και τους δικούς μας και συμφωνήσαμε και πάλι…απολύτως!

      Διαβάζοντας, ακούγοντας και βλέποντας όσα γράφονται, λέγονται και παρουσιάζονται εντός Ελλάδος αλλά και σε πολλά ΜΜΕ της μεγάλης μας πατρίδας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Β. και Ν. Αμερική του έγραψα εξαιτίας της «νέας πτώχευσης» της Πατρίδας του και ζήτησα να μου κάνει μια περιγραφή της κατάστασης στην Αργεντινή και της κοινής γνώμης των Αργεντίνιων.

       Τα αγγλικά του φίλου μου έχουν αρκετές ατέλειες, τις οποίες – τι ποιο φυσικό και ανθρώπινο – αυξάνει ακόμη περισσότερο ο θυμός του. Έβαλα στο Google Translate το e-mail του και σας το παραθέτω (με κάποιες πολύ καλές παρεμβάσεις του φίλου Θάνου Κουκ) - αφού συμφωνήσαμε ότι δεν θα κάνω γραμματικές, συντακτικές και λεκτικές παρεμβάσεις στο δικό του συναισθηματικά φορτισμένο αγγλικό κείμενο…

       Θέλω να πιστεύω ότι ξεπερνώντας τις γλωσσικές «ατέλειες» θα πάρετε το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξανδρος!..

Γεια σου αγαπητέ μου καθηγητή:

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πάντα συνεπής ο κ Λοβέρδος όταν μιλά για… «λεφτά!»

Στα Blogs 1 & 2 / Αυγούστου / 2014

     Άκουσα τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και συναδέλφου καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών κ Ανδρέα Λοβέρδου για τα οικονομικά προβλήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και παραθέτω δύο παραγράφους από το σχετικό άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ:

    «Την απελευθέρωση των ερευνητικών κέντρων του ιδιωτικού δικαίου, των ινστιτούτων και των ειδικών λογαριασμών πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο από την ενιαία αρχή πληρωμών ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδ. Λοβέρδος.

       Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα τα οικονομικά των Πανεπιστημίων, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για πολύ σημαντική απόφαση - αντίμετρο στις περικοπές ύψους 12% - 18% στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και 30% σε ό,τι αφορά την έρευνα.»
       Και επιπρόσθετα σας παραπέμπω στον παρακάτω σύνδεσμο του ΜΕGA για λόγους ακαδημαϊκής δεοντολογίας:
      Εάν μου επιτραπεί μια «υπόθεση εργασίας» εικάζω ότι αργά αλλά σταθερά μάλλον τελειώνει (τέλειωσαν και τελειώνουν τόσα άλλα στην Ελλάδα της Τρόικα που τίποτε δεν με ξαφνιάζει πια) και η υπόθεση «ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» που σίγουρα είχε και συνεχίζει να έχει  φλογερούς υποστηρικτές αλλά και επικριτές…