Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τελικά ΔΕΝ απειλήθηκαν «τα μπάνια του Λαού!…»

Στα Blogs 6  & 7 / Ιουνίου / 2014

       Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ξεκινά από αύριο και ήδη Υπουργοί, Υφυπουργοί και «ελπίζοντες» Βουλευτές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα
καθώς το θέμα του ανασχηματισμού έχει τεθεί επίσημα στο Τραπέζι.
      Δύσκολη μέρα η Κυριακή 8 Ιουνίου αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η 18η και η 25η του Μάη που ήταν δύο πολύ δύσκολες Κυριακές για Αρχηγούς των Πολιτικών μας Κομμάτων και για τα επιτελεία τους, είναι ήδη παρελθόν!..
      Ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές.
      Παρελθόν οι αντιπαραθέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μας κυβέρνησαν επί  δεκαετίες και ο χωρίς προηγούμενο εναγκαλισμός τους ως κυανοπράσινη συγκυβέρνηση «σωτηρίας» των Ελλήνων και της ελληνικής οικονομίας κλείνει σε λίγες μέρες 2 χρόνια ζωής.
       Οι αντιπαραθέσεις Συγκυβέρνησης και Κομμάτων αντιπολίτευσης εντάθηκαν με την είσοδό μας στο 2014 και συνεχίστηκαν με ένταση που καλλιέργησαν τα μνημονιακά – αντιμνημονιακά, «καθεστωτικά» και «αντικαθεστωτικά» ΜΜΕ…
      Οδηγηθήκαμε στην μορφοποίηση του διλήμματος για «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» που στήριξε και υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και για συνέχιση του «θεάρεστου και σωτήριου» έργου αποκατάστασης της οικονομίας που υποστήριξε η κυανοπράσινη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
      «Βγήκαμε» στις αγορές, μάθαμε ότι πετύχαμε «πρωτογενές πλεόνασμα», υποδεχθήκαμε την Αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Καγκελάριο κ Μέρκελ και κάποιοι εισέπραξαν και το «αντίδωρο» του «πρωτογενούς πλεονάσματος» ενώ οι ουρές στα συσσίτια και τα γραφεία του ΟΑΕΔ επιμηκύνονται και οι αυτοκτονίες απελπισμένων συμπατριωτών μας συνεχίζονται σε πρωτόγνωρους για την Ελλάδα και την κοινωνική ψυχολογία της ελληνικής κοινωνίας ρυθμούς.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Με το «καλό μήνα» ήρθε και η ηλεκτρονική… «ΑΠΕΙΛΗ»

Στα Blogs 2 & 3 / Ιουνίου / 2014
    
     Η σχέση όλων μας με τα κομπιούτερ συνιστά πλέον μια πραγματικότητα που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «αδήριτη» εάν δεν οδηγούσε σε σκέψεις «εξάρτησης».
      Σίγουρα ένα σοβαρό ποσοστό συνανθρώπων μας είναι «εξαρτημένοι» από το διαδίκτυο αλλά εξίσου σίγουρο είναι το γεγονός ότι άτομα, ομάδες και επιχειρήσεις σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και τα κομπιούτερ μας κάθε ώρα, μέρα, εβδομάδα, μήνα και χρόνο.
      Το πλέον διαδεδομένο και χρήσιμο για άτομα και επιχειρήσεις εργαλείο είναι το «ηλεκτρονικό ταχυδρομείο» το γνωστό ως «e-mail».
       Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του καθένα και της καθεμιάς μας, των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και του Δημόσιου τομέα πρόκειται να ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ σε δύο εβδομάδες.
       ΚΑΥΤΗ επικαιρότητα η επίθεση με 2 εξαιρετικά επικίνδυνους ιούς τους
GOZeuS and CryptoLocker όπως επισημαίνει το SKYNEWS


      Ο πρώτος ιός στοχεύει σε χρηματοπιστωτικά σημεία αναφοράς του χρήστη (e-banking) και υποκλέπτει ταυτότητες και passwords
      Ο δεύτερος ιός «κλειδώνει» κάποια αρχεία ή και το κομπιούτερ-λάπτοπ και ζητά την καταβολή χρημάτων για να «ανοίξει».

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΟΛΟΙ, πλέον, οι δρόμοι οδηγούν στο Βερολίνο!...

Στα Blogs 31/Μαΐου, 1 & 2/ Ιουνίου / 2014

     Δεν θέλω να παρεξηγήσετε την παράφραση της ιστορικής φράσης «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη» που περιέγραφε την απόλυτη ισχύ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
      Πιστεύω, όμως, ότι αντικειμενικά στην ΕΈ των 28 χωρών-μελών μετά την επανεκλογή της κ Μέρκελ για 3η κατά σειρά 5ετή θητεία στην Γερμανική Καγκελαρία ο τίτλος περιγράφει την πολιτικό-οικονομική πραγματικότητα.
     Οι ευρωεκλογές του 2014 ολοκληρώθηκαν και είναι γεγονός ότι παρά τη μείωση των ποσοστών τους από εκείνα των εκλογών του 2009, τα Κεντροδεξιά Κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την ηγεσία του κ Γιούνκερ κατάφεραν να εξασφαλίσουν 213 έδρες στο νέο διευρυμένο Ευρωκοινοβούλιο παραμένοντας ως πρώτος Κομματικός συνασπισμός στην Ευρώπη των 28 Κρατών μελών.
     Είναι παγκοίνως γνωστό ότι τον κ Γιούνκερ τον στήριξε μέχρι σήμερα η κ Μέρκελ η οποία είχε αποδεχθεί και είχε προσυπογράψει δημοσίως και με έμφαση την ευγενή φιλοδοξία του Λουξεμβουργιανού πολιτικού να αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε.