Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μας σέρβιραν «Ποτάμι», θα χτίσουν «Γέφυρες»!...

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 22 & 23 / Απριλίου / 2014

     Κάποιοι χαρακτήρισαν την ανακοίνωση ως «κεραυνό εν αιθρία» ενώ άλλοι υπαινίχθηκαν «παρασκηνιακά μαγειρέματα» σε γνωστά «χαλκεία» όπου, όπως ψιθυρίζεται, ζούνε και λειτουργούν αυτοί που προγραμματίζουν και ορίζουν την Τύχη της Ελλάδας και των Ελλήνων.
      Φαντάζεται κανείς σκοτεινά δωμάτια όπου γνωστοί και άγνωστοι «ολιγάρχες» καπνίζουν πούρα Αβάνας (κοστίζουν τα άτιμα και ας τα παράγουν «χαμηλόμισθοι» Κουβανοί Κομμουνιστές εργάτες ή καπνεργάτες «καπιταλιστικών» χωρών http://www.mademan.com/mm/10-most-expensive-cigars.html) και απολαμβάνουν βρέχοντας τα χείλη τους ένα ποτήρι από άγνωστες στους περισσότερους από εμάς γαλλικές σαμπάνιες που κοστίζει από ένα μηνιάτικο επιδόματος ΟΑΕΔ ή σύνταξης του ΙΚΑ μέχρι το ετήσιο εισόδημα ενός στρατηγού, ενός ανώτατου Δικαστικού λειτουργού, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου (εάν ενδιαφέρεστε να τον δείτε σαν δίνω παρακάτω τον σχετικό τιμοκατάλογο): http://listdose.com/top-10-most-expensive-champagnes/).
     Αναφέρομαι, φυσικά, στη γέννηση της νέας πολιτικής Κίνησης με επικεφαλής τον κ Θεοδωράκη, που ήρθε ως Πολιτικό Κόμμα όχι από το «πουθενά» αλλά από εκείνα τα σπλάχνα του «σπαραζόμενου» ΠΑΣΟΚ που ΔΕΝ είχαν ήδη προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και ΔΕΝ παρέμειναν πιστά στον νέο Πρόεδρό του τον καθηγητή κ Βενιζέλο.
     Τις τελευταίες εβδομάδες μετά την διθυραμβική ανακοίνωση γέννησης του Κόμματος που βαφτίστηκε ΠΟΤΑΜΙ οι «δημοσκοπήσεις» δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ (που ήθελε και θέλει να μας Κυβερνήσει) και τη ΝΔ η οποία με το «υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ» του κ Βενιζέλου συνεχίζει, έστω με 152 ΝΑΙ, να μας Κυβερνά, να παίζουν «τραμπάλα» με επιπέδου «στατιστικού λάθους».

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

«Ολιγαρχικό» το καθεστώς των ΗΠΑ;

Στα Blogs 18 & 19 / Απριλίου / 2014

     Μια νέα επιστημονική μελέτη από αμερικανούς ερευνητές, τον καθηγητή Martin Gilens του Πανεπιστημίου Princeton και τον καθηγητή Benjamin I.Page του Πανεπιστημίου Northwestern, προσδίδει επιστημονικά επιχειρήματα στην αιωρούμενη αντίληψη της Κοινής Γνώμης ότι οι Ηνωμένες πολιτείες δεν είναι πλέον μια Δημοκρατία.
      Η μελέτη που έχει τίτλο: «Testing Theories of American Politics: Elites, Interest Groups, and Average Citizens» θα δημοσιευθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο περιοδικό «Perspectives on Politics» που εκδίδει η Αμερικανική Εταιρία Πολιτικών Επιστημών:
     Το πλήρες κείμενο της μελέτης στα αγγλικά παρακάτω:
    Ήδη μέρη της συγκεκριμένης μελέτης αναδημοσιεύονται στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε Αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ και ιστοσελίδες. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:
http://www.bbc.co.uk/news/blogs-echochambers-27074746