Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Και ξαφνικά youtube «γιόκ» στην Τουρκία!...

Στα Blogs 27 & 28 / Μαρτίου / 2014
   
  Η είδηση κάνει εδώ και λίγες ώρες τον κύκλο του διαδικτύου και των ΜΜΕ σε παγκόσμια κλίμακα με ταχύτητες…φωτός!
      Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ και το youtube!..
      Ο κ Ερντογάν, όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε, είχε απαγορεύσει τη χρήση του πασίγνωστου twitter, ένα από τα πλέον διαδεδομένα social media, με μια κίνηση-απαγόρευση που σόκαρε τη Διεθνή κοινή γνώμη καθώς ερμηνεύθηκε ως αντιδημοκρατική «απόπειρα φίμωσης της ελευθερίας λόγου και επικοινωνίας» παραμονές Εκλογών.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ανδρεία, Αυτοθυσία, Διχασμός & Διχόνοια!...


Στα Blogs 21, 22, 23, 24/ Μαρτίου/2014

     Επέλεξα τα 4 αυτά γνώριμα, και ίσως αναπόσπαστα από την ουσία της φυλής μας, χαρακτηριστικά επειδή επιθυμώ να επισημάνω τη διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας ηγετών και αγωνιστών στους χρόνους της Εθνικής Επανάστασης του 1821 τη στιγμή που εσείς και εγώ όπως και οι απανταχού της γης Έλληνες θα αποτίσουμε την ερχόμενη Τρίτη 25η Μαρτίου 2014 τον πρέποντα φόρο τιμής στους γνωστούς και τους άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής μας Επανάστασης.
     Το μάθημα της ιστορίας ήταν και παραμένει σαφές: εμείς οι Έλληνες κάθε φορά που κατορθώσαμε να παραμερίσουμε τις εθνικές αδυναμίες του διχασμού και της διχόνοιας μεγαλουργήσαμε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο δείχνοντας πρωτόγνωρες για το ανθρώπινο γένος εκφάνσεις ανδρείας και αυτοθυσίας!
     Υπάρχει το απόφθεγμα που αποδίδεται στον
Sir Winston Churchill και διατείνεται ότι «οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν…» και ενώ δεν ειπώθηκε αυτό με στόχο τους Έλληνες τελικά έχει για εμάς ανεξίτηλα διαχρονικά νοήματα και σημασία.
     Ακριβώς επειδή από το 1821 μέχρι και σήμερα κάθε φορά που επιτρέψαμε στους εαυτούς μας την πολυτέλεια να... λησμονήσουμε τα διδάγματα της εθνικής μας ιστορίας δυστυχώς ξαναζήσαμε οδυνηρά τα αιώνια πάθη και μίση και τα πληρώσαμε με βαρύ φόρο αίματος και αλληλοσπαραγμών.