Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Μεγάλος Συνασπισμός» ή ΠΟΛΥ «ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ;»

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 27 & 28 / Ιανουαρίου / 2014

     Αφού είδα και διάβασα το πρωτοσέλιδο στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (26-1-2014) άφησα να περάσει ένα 24ωρο για να…συνέλθω!
      Ομολογώ ότι μου άρεσε ο τίτλος «Μεγάλος Συνασπισμός αλά Ελληνικά» καθότι από το καλοκαίρι του 2010 και την πρόσκληση στην τρόικα ήμουν ένας από εκείνους που έλεγα στα ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα και μπαλκόνια και έγραφα ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ υπέρβαση ιδεολογιών και πολιτικό-οικονομικών προσανατολισμών και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ…
       Σιγά μην εισακούσθηκα!...
       Σταμάτησα λοιπόν τις εμφανίσεις μου στην τηλεόραση και τις συμμετοχές μου σε ραδιοφωνικές εκπομπές (ΟΧΙ όμως από τα blogs) κηρύσσοντας ΑΠΟΧΗ…
       Το τι ζήσαμε και ζούμε έκτοτε το νιώθουμε οδυνηρά στο πετσί μας, στην αξιοπρέπειά μας, στην Εθνική μας περηφάνια και, φυσικά, στην τσέπη μας!...
       Από το κραταιό ΠΑΣΟΚ του κ Γιώργου Παπανδρέου που νίκησε κατά κράτος την ΝΔ με «σημαία» το ιστορικό πλέον σλόγκαν «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» προχωρήσαμε σε υπηρεσιακό Πρωθυπουργό και καταλήξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012 στην σημερινή κυανοπράσινη Συγκυβέρνηση των κκ Σαμαρά («Νέα» ΝΔ) και Βενιζέλου («υπόλοιπο» ΠΑΣΟΚ).
       Επαναλαμβάνω την προηγούμενη πρόταση για να την εμπεδώσουμε:

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Φαρμακονήσι: απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή!...

Δημοσιεύθηκε στα blogs 26/Ιανουαρίου/2014

      Δεν νομίζω ότι υπάρχουν εχέφρονες Έλληνες, Ελληνίδες και μαζί Ελληνόπουλα που δεν λυπήθηκαν για τους λαθρομετανάστες (κυρίως γυναικόπαιδα) μετά το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.
      Καθώς παίρνει ήδη «περίεργες» διαστάσεις το θέμα με την προσπάθεια της  ρυμούλκησης του σκάφους τους από το Λ/Σ και την βύθισή του, φέρνω στην δημοσιότητα και πάλι το παρακάτω άρθρο μου που είχαν δημοσιεύσει TAXALIA τον Μάη του 2009.
     Τότε είχαμε ζήσει κάποια επεισόδια που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις ενός μουσουλμάνου μετανάστη ότι κάποιος αστυνομικός του έσκισε σελίδες από το ιερό ΚΟΡΑΝΙ.
     Τώρα το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς αφορά θανάτους από πνιγμό και θέτει σε αμφισβήτηση το πλήρωμα του σκάφους του Λ/Σ και , γενικότερα Έλληνες ένστολους, δημιουργώντας «επικίνδυνες σπίθες» σε μια εποχή που Η Ελλάδα ΔΕΝ τις χρειάζεται…                      ************************************************** 
     Ο Γιώργος Πιπερόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για το "σκισμένο Κοράνι" και τους λαθρομετανάστες (taxalia, Θεσσαλονίκης, Μάης 2009).

     Το «επεισόδιο» αφορά την χαρακτηριζόμενη ως απερίσκεπτη πράξη ενός αστυνομικού ο οποίος έσκισε μερικές σελίδες ενός κορανίου σύμφωνα με μια εκδοχή. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή δεν επρόκειτο για σελίδες της ιεράς βίβλου των μωαμεθανών αλλά για σελίδες όπου υπήρχαν γραμμένες προσευχές και παράγραφοι του Kορανίου. Και οι εκδοχές θα μπορούσε να είναι…άπειρες!
     Τελικά μήπως το «επεισόδιο» απετέλεσε την αφορμή για επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Αθήνα και αλλού και, δυστυχώς, έφερε και πάλι βίαια στο προσκήνιο το γνωστό θέμα των μεταναστών – νομίμων και λαθραίων - που με περισσή αφέλεια μοιάζει να... αγνοούμε Ηγέτες, Κόμματα και Πολίτες αυτού του Κράτους.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Παίζουν τραμπάλα Κυβέρνηση και Τρόικα…


Δημοσιεύθηκε στα blogs 25 / Ιανουαρίου / 2014

     Όχι, ειλικρινά ΟΧΙ, δεν συνιστώ να «μαδήσουμε μαργαρίτες» αλλά ναι, ειλικρινά ΝΑΙ, σας προτρέπω να μάθουμε να ακούμε, να διαβάζουμε και να βλέπουμε όσα κάποιοι επιτήδειοι στην «παραπληροφόρηση» μας σερβίρουν ως… «ενημέρωση και πληροφόρηση».
     Έρχεται, δεν έρχεται, έρχεται, δεν έρχεται η τρόικα…
     Ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ (θα προτιμούσα την αναφορά στον πρώην ΣΥΡΙΖΑ τώρα «Νέο ΠΑΣΟΚ», χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόθεση πονηρής αμφισβήτησης της ηγεσίας του κ Τσίπρα και των κλασικών στελεχών του).
     Βουλιάζει στις δημοσκοπήσεις η «Νέα» Ν.Δ. του κ Σαμαρά (και της ομάδας των κλασικών στελεχών του από την Πολιτική Άνοιξη)…
     Για το «Νέο» ΠΑΣΟΚ του κ Βενιζέλου οι δημοσκοπήσεις είναι εύγλωττες!..
     Για την κλασική αριστερά που εκπροσωπεί το ΚΚΕ και την νεότευκτη δεξιά που εκπροσωπεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τα σχόλια περιττεύουν όπως και για τους ενδιάμεσους ιδεολογικό-πολιτικούς χώρους.
     Προς το παρόν κάποια λεφτά υπάρχουν (είναι τα συμφωνημένα στα ήδη υπογεγραμμένα ΜΝΗΜΟΝΙΑ) και σε αυτά στηρίζει τις ελπίδες της, και τις ενισχύει με «πρωτογενή πλεονάσματα» και ΑΡNΗΣΗ απολύσεων η κυανοπράσινη Συν-Κυβέρνηση.