Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Συμβαίνουν και σε «άλλες» γειτονιές!...

Δημοσιεύθηκε στα blogs 1 & 2 / Ιανουαρίου / 2014

     Πρωτοχρονιάτικα είπα να διασκεδάσω λίγο την εθνική μας κατάθλιψη, να ξεφύγω από το κουβάρι της μίζας με τις αγορές των οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα, τις αποκαλύψεις του κ Καντά στους Έλληνες  Δικαστές και να σας πάω μια βόλτα μέχρι το Λονδίνο.
     Έτσι στα καλά καθούμενα «έσκασε» η είδηση στην Αγγλία ότι η Κυβέρνηση της Ινδίας ΑΚΥΡΩΣΕ με άμεση εφαρμογή την απόφαση της αγοράς 12 ελικοπτέρων τύπου AW101 αξίας 466 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 560 εκατομμυρίων ευρώ) της εταιρίας AugustaWestland.
      Αιτία;
      ΥΠΗΡΞΑΝ, λένε, σχετικές με την αγορά ΜΙΖΕΣ….Τζιζζζζ!
      Ήμαρτον, Άγιε μας Βασίλη, αν είναι δυνατόν!...

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΙΤΑΛΙΑ: τζόγος και ‘κοινωνική αποσύνθεση’…

Δημοσιεύθηκε στα blogs 30 & 31 / Δεκεμβρίου / 2013

     Μαζί με ευχές για καλή εβδομάδα και από Τετάρτη Καλή χρονιά και αφού ευχαριστήσω τους φίλους και φίλες bloggers για τη φιλοξενία του άρθρου μου με τίτλο
     ‘η καυτή επικαιρότητα του τζόγου’
     θέλω να κοινοποιήσω και μια σοβαρή άποψη των διεθνών ΜΜΕ που αναφέρονται στη γειτονική μας Ιταλία και στα προβλήματα που προξενεί η εκρηκτική, όπως την χαρακτηρίζουν αύξηση του…Τζόγου!
      Ήδη η Ιταλία κατέχει την 4η διεθνώς θέση ως ‘χώρα του τζόγου’ καθώς προηγούνται κατά σειρά οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και το Μακάο.
       Όλα ξεκίνησαν για την Ιταλία πριν μια περίπου δεκαετία όταν οι Νόμοι που αφορούσαν τον ‘τζόγο’ χαλάρωσαν σε βαθμό χωρίς προηγούμενο για τη γείτονα χώρα.
       Οι κριτικοί μιλάνε για εξάρτηση από το τζόγο και δημιουργία κοινωνικών, ψυχολογικών και οικονομικών προβλημάτων όπως πτωχεύσεις, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατάθλιψη, οικογενειακή βία και διαλυμένες οικογένειες.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η καυτή επικαιρότητα του τζόγου!...

Δημοσιεύθηκε στα blogs 29 & 30  / Δεκεμβρίου / 2013

    Χρονιάρες μέρες και  κάποιοι από μας θα προκαλέσουμε, σε φιλικά σπίτια ή σε γειτονικά ΠΡΟ-ΠΟτζίδικα για το καλό της χρονιάς και το γούρι, τη θεά Τύχη.
     Αυτό ΔΕΝ είναι «πρόβλημα»…
     Δυστυχώς, όμως, διαπιστωμένα σε περιπτώσεις οικονομικής κρίσης ο ΤΖΟΓΟΣ γνωρίζει κατακόρυφη άνοδο!... 
     Σε ολάκερο τον πλανήτη μας το κυνηγητό της Τύχης έχει καθιερωθεί, επίσημα και ανεπίσημα σε φοβερά επικερδή απασχόληση τόσο για τα Κράτη ( λαχεία, ιπποδρομίες, καζίνα, ΠΡΟ-ΠΟ,  Λόττο κλπ ), για ιδιώτες και για οργανωμένα συμφέροντα που σε καθημερινή βάση διακινούν μυθώδη ποσά από το περίσσεμα των ευπόρων ή το υστέρημα των σχετικά απόρων.
     Στη Μέκκα του τζόγου, στο μυθικό Λας Βέγκας της Νεβάδας (την πόλη των τυχερών παιχνιδιών και της πορνείας που ποτέ δεν...κοιμάται) οι εισπρά
ξεις μιάς βραδιάς ξεπερνούν κατά πολύ τον ετήσιο προϋπολογισμό γιγάντιων ελληνικών ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΤΕ ! .
     Το πρόβλημα του τζόγου είναι από τις δυσκολότερες περιπτώσεις προσωπικής ψυχοπαθολογίας με κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις ενώ παράλληλα είναι δυσχερής η προσπάθεια ορισμού και καθορισμού του προβλήματος.