Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ή ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσιεύθηκε στα blogs 11 14/ Δεκεμβρίου / 2013

  Διαβάζω στη μπλογκόσφαιρα (10 & 11/12/ 2013) ανάρτηση και με φωτογραφία που δημοσίευσαν taxalia με κύριο πρόσωπο αναφοράς τον κ Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και πλαίσιο αναφοράς την…ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (των Σκοπίων)…
    Δεν περιμένω από τον Συν-Πρωθυπουργό της κυανοπράσινης Συγκυβέρνησης της Πατρίδας μας κ Βενιζέλο να αντιδράσει καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μπουτάρη.
      Ο Πρωθυπουργός μας κ Σαμαράς και το λαλίστατο, σχεδόν επί παντός επιστητού, επιτελείο του πότε θα μας πούνε κάτι σχετικό;
     Με αυτή την αφορμή διαβάστε παρακάτω τι είχα γράψει την 21-6-2009
 Ο Γιώργος Πιπερόπουλος -και με την ιδιότητα του Υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, τοποθετείται συνολικά, με ένα άρθρο, ιδιαίτερου "βάρους", για το "σκοπιανό".

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κρατάνε «μυστικά», ή λένε…ψέματα;

Δημοσιεύθηκε στα blogs 9 / Δεκεμβρίου / 2013     

     Είμαστε συχνά θύματα όλοι οι λαοί στις "καλοστημένες’ μεταφορές  προπαγανδιστικών μηνυμάτων που έρχονται ως ειδήσεις, αναλύσεις και σχόλια από Διεθνή και Εθνικά ΜΜΕ.
      Η διεθνής κοινή γνώμη, και με ιδιαίτερη ένταση η ελληνική κοινή γνώμη, στην προσπάθειά τους να διαχωρίσουν την ‘αλήθεια από το ψέμα’ και την ενημέρωση από την χυδαία, αλλά κομψή, προπαγάνδα φτάνουν πολύ συχνά στα όρια της δημιουργίας «παρανοϊκής αντίδρασης» ως μηχανισμού άμυνας σε απόπειρες πλύσης εγκεφάλου.  
       Η διαδικασία του να κρατάμε μυστικά ξεκινάει στα παιδικά χρόνια όχι επειδή ο άνθρωπος γεννιέται με την ανάγκη της κρυψίνοιας, αλλά εξαιτίας της προοδευτικής και σταδιακής αναγνώρισης του γεγονότος πως κάποιες πράξεις μας μπορεί να επιφέρουν τιμωρία, ενώ κάποιες άλλες επιβράβευση.
      Η πρώτη αιτία που τα παιδιά καταφεύγουν στα μυστικά είναι η ανάγκη τους να αποκρύψουν κάποιες συμπεριφορές, δηλαδή μαθαίνουν να κρατούν μυστικά όταν συνειδητοποιούν πως η γνωστοποίησή τους στους ‘μεγάλους’  θα επιφέρει δυσαρέσκεια στον γονέα, στον δάσκαλο, στους φίλους.
      Τα  παιδιά κρατάνε, επίσης, μυστικά, όταν, χωρίς να είναι προσωπική επιλογή τους, έρχονται αντιμέτωπα με τη διαφωνία της παρέας για ανακοίνωση κάποιας πράξης ή κάποιας συμπεριφοράς στις οποίες έχουν εμπλακεί και τις οποίες πρέπει να κρύψουν, διότι διαφορετικά θα τιμωρηθούν όλοι.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Στην 42η θέση η Ελλάδα στην Έκθεση του ΟΟΣΑ

Δημοσιεύθηκε στα blogs 4, 5 & 6 / Δεκεμβρίου / 2013

      Ταραχή στην Ευρώπη και στη Δύση από την δημοσιοποίηση της Έκθεσης PISA του ΟΟΣΑ για το 2012 που δόθηκε προχτές στις Βρυξέλλες και δείχνει τα επίπεδα επιδόσεων 15χρονων μαθητών στην Ανάγνωση, τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες.
      Η διαπίστωση είναι ότι τις πρωτιές στις επιδόσεις των 15χρονων μαθητών τις παίρνουν οι χώρες της Άπω Ανατολής ενώ στις 20 πρώτες θέσεις από τις χώρες-μέλη της ΕΕ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων η Γερμανία, η Πολωνία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Αυστρία.
      Στα Βρετανικά ΜΜΕ κυριάρχησε ως πρώτη είδηση το «καυτό» θέμα της ΑΠΟΥΣΙΑΣ άγγλων μαθητών από τον πίνακα των πρώτων 20 χωρών.
      Η Ελλάδα κατέχει την 42η θέση ανάμεσα στις 65 χώρες της Έκθεσης PISA του ΟΟΣΑ.
      Σε αντίθεση με την αντιμετώπιση του νέου πίνακα του ΟΟΣΑ και τις συζητήσεις που έγιναν τα τελευταία 24ωρα από τα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά ΜΜΕ δεν διαπίστωσα κάτι παρόμοιο και στα δικά μας ΜΜΕ.
     Δυστυχώς, όπως φαίνεται στον πίνακα του ΟΟΣΑ το ποσοστό των Ελλήνων μαθητών με χαμηλές επιδόσεις είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα τρία γνωστικά αντικείμενα και ειδικά στην ανάγνωση.