Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Είναι η “Μεγάλη Απόφαση…»

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 17 & 18 / Ιουνίου / 2013

O Βενέδικτος 16ος παραιτήθηκε από τον «Παπικό θρόνο», Η Beatrix τηε Ολλανδίας από τον «Βασιλικό», ενώ στο ποδόσφαιρο αποχώρησαν οι Sir Alex Ferguson και David Beckham. Πήραν ‘την Μεγάλη Απόφαση’!..
 ---------------------------------------------------  
                             
     Περπατά με το κεφάλι σκυφτό, εδώ και πολύ ώρα, αργά, με εκείνη τη χαρακτηριστική βραδυπορία που δείχνει άνθρωπο φορτωμένο, έντονα προβληματισμένο. Φέρνει και ξαναφέρνει στροβιλισμένες μέσα στο νου του γνώριμες σκέψεις, όμορφες στιγμές, γνωστά πρόσωπα, κάποτε αγαπημένα, τώρα θαμπά, χαμένα στο συναίσθημα που τον πνίγει...
Είναι μεγάλη η απόφαση και είναι επιτακτική η ανάγκη να την πάρει, εδώ και τώρα, μόνος, καθώς περιδιαβαίνει τους δρόμους της δικιάς του πόλης, της δικιάς του αγαπημένης “φυλακής...”
     Βλέπεις τα μεγάλα, τα σημαδιακά στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή μας δεν έρχονται με προειδοποίηση αλλά εντελώς αναπάντεχα, σχεδόν από το πουθενά, και μας ξαφνιάζουν ιδιαίτερα όταν μας βρίσκουν σε στιγμές πόνου, σε ώρες περισυλλογής και ανασύνταξης δυνάμεων, σε καιρούς που φαίνεται να σημαδεύουν το πέρασμά μας από μια φάση ζωής σε μια άλλη, από μια περίοδο σε άλλη.....

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Καπνογόνα και «κλειστές» κουρτίνες…

Δημοσιεύθηκε στα blogs 15 & 16 / Ιουνίου / 2013

       Αρχίσανε, ξαφνικά, να κυκλοφορούν περίεργα σενάρια για την πιθανότητα ενός ‘θερμού επεισοδίου’ στο Αιγαίο καθώς δεν κοπάζουν οι καταλήψεις στην πλατεία TAΚSIM και το πάρκο GEZI στην Κωνσταντινούπολη.
       Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ακούστηκαν πολλά σενάρια για τις βίαιες και πρωτόγνωρες για την Τουρκία συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Τουρκικής Αστυνομίας που μέχρι στιγμής πέρα από τις χιλιάδες συλλήψεις και τους 5,000 τραυματίες (σύμφωνα με τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο) υπάρχουν και 4 νεκροί, τρείς πολίτες και ένας αστυνομικός.
       Βέβαια, στην Τυνησία ΕΝΑΣ θάνατος οδήγησε στον μαζικό ξεσηκωμό και την ανατροπή της τότε Κυβέρνησης αλλά, όπως όλοι γνωρίζουν και εκτιμούν δημοσίως ή πίσω από κλειστές κουρτίνες, η Τουρκία είναι μουσουλμανική χώρα αλλά δεν είναι Τυνησία, Λιβύη ή Αίγυπτος.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Υπάρχει αυτή η παράγραφος στο μνημόνιο;

Δημοσιεύθηκε στα blogs 14 & 15 / Ιουνίου / 2013

     Τα υπέρ και τα κατά επιχειρήματα αναφορικά με το ‘λουκέτο’ στην ΕΡΤ είναι πολλά όπως, επίσης, πολλοί είναι και αυτοί που επικροτούν και οι άλλοι που επικρίνουν την συγκεκριμένη απόφαση και την εφαρμογή της.
     Φυσικά, πολλά λέγονται και ακόμη περισσότερα ΔΕΝ λέγονται αναφορικά με τις συνεννοήσεις των 3 ‘Συν-Πρωθυπουργών’ μας, κκ Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη για το θέμα.
      Επειδή έγινα πρόσφατα δέκτης της παραγράφου (από την σελίδα 82 του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) που παραθέτω εδώ θα παρακαλέσω τους φίλους του blog να πληροφορήσουν και εμένα και όλους τους αναγνώστες εάν μπορούν να πιστοποιήσουν την ‘αυθεντικότητα’ της παραγράφου.
      Εάν είναι ‘αυθεντική’ ΔΕΝ χρειάζεται να συνεχίσουν να μας ‘παραμυθιάζουν’ οι Συν-Κυβερνώντες στην εγχώρια τρόικα και τα επιτελεία τους. Και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πολύ για το τί θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη συνάντηση των τριών Αρχηγών!..