Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Προέκυψαν πολλές «αφελείς» ερωτήσεις!...


Δημοσιεύθηκε στα blogs 12 / Απριλίου / 2013

    Θα την πω την «αμαρτία» μου και παρακαλώ μη με παρεξηγήσετε καθότι στην προχτεσινή μου ανάρτηση: Μπορώ να κάνω μια «αφελή» ερώτηση;
         
 ΔΕΝ περίμενα να πάρω απάντηση ούτε από τους 3 «Συν-Πρωθυπουργούς» μας που απαρτίζουν την «εγχώρια τρόικα» ούτε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ Προβόπουλο και, πολύ περισσότερο από την «εισαγόμενη τρόικα» και τους προϊσταμένους της!
    Τότε πόθεν, θα αναρωτηθείτε φίλες και φίλοι, προκύπτουν πολλές ακόμη «αφελείς» ερωτήσεις όπως δηλώνει ο τίτλος μου;
      Κρατηθείτε!…

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μπορώ να κάνω μια «αφελή» ερώτηση;


Δημοσιεύθηκε στα blogs 10 & 11 / Απριλίου / 2013

   Την έχω παραφράσει, βελτιώσει και την έχω γράψει ως διαπίστωση για τα δρώμενα στην Ελλάδα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα την Κινέζικη «ευχή» που τελικά είναι «κατάρα»:
   «Να ζήσουμε σε ενδιαφέρουσες εποχές και να μη διαθέτουμε τις δεξιότητες
που απαιτεί η διαχείριση των κρίσεων που δημιούργησαν οι εποχές!»
     Οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Έλληνες «φοβηθήκαμε» την κατάρρευση των Οικονομιών μας και την απώλεια των περιουσιακών στοιχείων που λίγα ή πολλά όλοι διαθέταμε…Αλλά μας έβαλαν στα μνημόνια και τα προγράμματα διάσωσης και έτσι ΔΕΝ «κουρεύτηκαν» οι καταθέσεις μας (μέχρι στιγμής) αλλά μας επέβαλαν φόρους και χαράτσια και ανεργία σε πρωτόγνωρα επίπεδα…

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Καταγράφηκε στην Ιστορία ως «Σιδηρά Κυρία…»


Δημοσιεύθηκε στα blogs 9 & 10 / Απριλίου / 2013

     Δεν «μου πέφτει λόγος». όπως το θέλει ο Λαός μας, αλλά δεν θα χάσω την ευκαιρία να τοποθετηθώ αυτή την ώρα μια εβδομάδα πριν την επίσημη κηδεία της πρώην Βρετανίδας επί 11 συναπτά χρόνια Πρωθυπουργού της Βαρόνης Margaret Thatcher, το γένος Roberts (1925-2013).
    Κάποιοι την κατηγόρησαν για τις «Φιλελεύθερες» Οικονομικές της απόψεις και για την ολομέτωπη σύγκρουσή της με τα περίφημα Βρετανικά Συνδικάτα τα οποία, όπως σθεναρά υποστήριζε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, με τις συνεχείς απεργίες ουσιαστικά «ροκάνιζαν» τα θεμέλια της Οικονομίας.
     Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε μέσα στα 11 χρόνια Πρωθυπουργίας αφορούσαν σε μεγάλης έκτασης «ιδιωτικοποιήσεις» δημοσίων επιχειρήσεων, αντιπαρατάχθηκε δυναμικά και αφαίρεσε την συσσωρευμένη τεράστια δύναμη των Συνδικάτων, ενίσχυσε την Οικονομική ανάπτυξη και στην χρονική περίοδο 1979-1990 η Βρετανική Οικονομία είδε το ΑΕΠ να αυξάνει κατά 23%. Οι Κρατικές πιστώσεις στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας αυξήθηκαν σε ποσοστά που ξεπέρασαν το 32%.