Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ή «ιδεώδες σώμα» ή αυτοαναίρεση;

Δημοσιεύθηκε στα blogs 4 / Απριλίου / 2013

     Ο θάνατος, αναμφίβολα, βρίσκεται στο τραγικότερο σημείο στο ευρύ φάσμα του ανθρώπινου δράματος και των ανθρώπινων συναισθημάτων. Ο θάνατος, όμως, από αυτοκτονία, πέρα από την τραγικότητά εμπεριέχει και τα καταθλιπτικά στοιχεία που δημιουργούν οι υποκειμενικές ενοχές συγγενών και φίλων για την αδυναμία τους και να προβλέψουν και να αποτρέψουν το γεγονός!...
     Επιπρόσθετα στην κοινή γνώμη γεννιέται και το απλό, φαινομενικά, αλλά φοβερά δύσκολο να απαντηθεί, μονολεκτικό ερώτημα του "γιατί".

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

12 χρυσά αστέρια σε φόντο μπλε: Ενότητα, Αλληλεγγύη, Αρμονία…


Δημοσιεύθηκε στα blogs 29 & 30 / Μαρτίου / 2013

     Έγραψα ήδη τη διαπίστωσή μου που φιλοξενήθηκε σε πολλά αγαπητά ελληνικά blogs ότι «δυστυχώς έχει τρύπα το…δίχτυ!» αναφερόμενος στο ‘δίχτυ προστασίας’ ως σύμβολο αλληλεγγύης ανάμεσα στους Λαούς και τα Έθνη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
     Με όσα ζούνε εδώ και 2 εβδομάδες οι Κύπριοι, και όσα βιώνουμε εδώ και μερικά χρόνια οι Έλληνες, οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και το περιμένουν οι Ιταλοί (ενώ σειρά παίρνουν νεότερα μέλη της Ένωσης όπως η Σλοβενία) σκέφθηκα ότι αξίζει να θυμηθούμε τις έννοιες της Ενότητας, Αλληλεγγύης και Αρμονίας.
     Αυτές τις έννοιες υποτίθεται ότι πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση!..