Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ «πέτυχε» και ο Τιτανικός!..


Δημοσιεύθηκε στα blogs  16 & 17 / Απριλίου / 2013

     Περιχαρής ο Υπουργός Οικονομικών και Πανεπιστημιακός συνάδελφος καθηγητής κ Στουρνάρας για το ΟΚ που του έδωσε η τρόικα ανοίγοντας τους συμβολικούς κρουνούς για να γεμίσει το σύγχρονο ελληνικό οικονομικό πιθάρι των Δαναΐδων με την νέα δόση 2,8 δις ευρώ!..
      Εξ ίσου χαρούμενο είδα τον συμπολίτη μου και Πανεπιστημιακό συνάδελφο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Μανιτάκη με την «επιτυχία» της Ελληνικής τρόικα να πείσει την εισαγόμενη τρόικα να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, δηλαδή μετά από 20 μήνες(!), η «απομάκρυνση» περίπου 15,000 υπαλλήλων. Αυτοί θα προέλθουν μάλλον από τον τόσο ευρηματικά αποκαλούμενο «ευρύτερο δημόσιο τομέα».
      «Ικανοποιημένοι» δήλωσαν οι τρεις που συνθέτουν την εισαγόμενη τρόικα από την «επιτυχή πορεία της ελληνικής οικονομίας και την σταθερή προσπάθεια της εγχώριας τρόικα να ικανοποιεί τις μνημονιακές απαιτήσεις!»
       «Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω, όμως, να είναι οι άνεργοι που έχουν «πετύχει» ιστορική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνοντας τα σκήπτρα από Ισπανία και Πορτογαλία!...
       «Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω να είναι ούτε οι άνεργοι νέοι μας ακόμη και οι κάτοχοι πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που φτάνουν και ξεπερνούν τα πρωτόγνωρα επίπεδα άνω του 60% σε περίοδο ειρήνης!..
        «Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω να είναι οι συνταξιούχοι και του Δημοσίου (στενού και ευρύτερου τομέα) και του ιδιωτικού τομέα όπως και όσοι και όσες ακόμη «εργάζονται» και «απασχολούνται» με δραματικά μειωμένες αποδοχές, μισθούς και μεροκάματα!...
        «Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω να είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμη και εκείνοι που έχουν ένα όλο-και-όλο διαμέρισμα όπου κατοικούν με τα χαράτσια και τις εισφορές και τις επιβαρύνσεις που δεν έχουν τελειωμό!..
        «Ικανοποιημένοι», όμως, ΔΕΝ φαίνεται να είναι ούτε οι Τραπεζίτες μας οι οποίοι μάλλον τρέμουν την αστάθεια που προξενεί η μείωση του κύκλου εργασιών τους, η μείωση των απαραίτητων αποθεματικών τους, η μείωση της ρευστότητάς τους, η μείωση της φερεγγυότητάς τους σε μετρήσεις ξένων Οίκων αξιολόγησης, παρά την έντονη, συνεχή, χρηματοδότησή τους!..
       Έκανε το διάγγελμά του ο κ Σαμαράς, πρώτος στην ιεραρχία των 3 «Συν-Πρωθυπουργών» μας και δήλωσε «ικανοποιημένος» με τα όσα βλέπει και διαπιστώνει (μάλλον συμφώνησαν και οι άλλοι 2 «Συν-Πρωθυπουργοί»)
        Με τέτοια ανεργία, τέτοια κεσάτια, τόσες αυτοκτονίες, τέτοια εθνική κατάθλιψη ο κ Σαμαράς διαπίστωσε:
       ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ!..
       Υποθέτω, με τον προσήκοντα σεβασμό στη μνήμη των πνιγμένων επιβατών του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ότι και εκείνοι, έστω μεταφυσικά, θα πρέπει να διαπίστωσαν ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ του σκάφους στο οποίο επέβαιναν και το οποίο μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο, τελικά, αγγίζοντας τον πάτο του Ατλαντικού Ωκεανού… «Σταθεροποιήθηκε!»
      Να υποθέσω ότι η ΕΛΛΑΔΑ «έπιασε» πάτο κ Σαμαρά;