Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Προτείνω δημιουργία «Δεξαμενής Εθνοσωτήρων!»…


Δημοσιεύθηκε στα blogs 27 / Δεκεμβρίου / 2012

    Καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας Τσέγκου στον «Σκάϊ» το προπερασμένο Σαββατοκύριακο είχα προτείνει, και επαναλαμβάνω σήμερα:
     Να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια «Δεξαμενή Εθνοσωτήρων» και να τοποθετηθεί στον Εθνικό Κήπο μεταξύ του Ζαππείου και Κοινοβουλίου!.. 
      Ως Έλληνες και Χριστιανοί όλοι έχουμε ακούσει την περίπτωση του Ιωσία, ενός εκ γενετής τυφλού επαίτη που ζητιάνευε μπροστά στο Ναό και ο Ιησούς αποφάσισε να του αποκαταστήσει την όραση με θαύμα.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Πνιγμένοι στη Μοναξιά!...


      Δημοσιεύθηκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ως συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη στις 19 Δεκεμβρίου 2012 και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στα blogs
       “Κάποιες άλλες εποχές, στην ευλογημένη χώρα, που την κατοικούν 11 εκατομμύρια Ελλήνων ( και αλλοδαπών ) αλλά είναι άγνωστος ο αριθμός των…φιλελλήνων, οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί…».
     Αυτά δηλώνει σήμερα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ο πανεπιστημιακός κ. Γιώργος Πιπερόπουλος με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και όχι μόνο…

-Τι έχετε να πείτε για τις μέρες των Χριστουγέννων με μια λέξη;
     Μοναξιά!...
     Και θα ζήσουμε την γέννηση του Θεανθρώπου, την Θεϊκή υπόσχεση για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους… Καθώς γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα γευόμαστε τα ευλογημένα εδέσματα και τα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, καθώς θα ανοίγουμε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο τα δώρα μας κάποιοι συνάνθρωποί μας, ίσως και μέσα στην ίδια μας την πολυκατοικία, θα βουλιάζουν πνιγμένοι στο βουβό, το ανελέητο αίσθημα της μοναξιάς τους….