Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο κ Μπαράκ Ομπάμα παραμένει στον Λευκό Οίκο…


Δημοσιεύθηκε στα blogs 7 & 8 / Νοεμβρίου / 2012

     Έχοντας υπερβεί, μέχρι στιγμής, κατά 33 εκλέκτορες τον αριθμό των 270 που απαιτούνται για να κερδίσει τις εκλογές ένας υποψήφιος πρόεδρος στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί ψηφοφόροι απεφάσισαν την παραμονή του κ Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα 4 χρόνια.
     Σύμφωνα με το Αμερικανικό Σύνταγμα στο τέλος της επόμενης, δεύτερης 4ετίας κλείνει ο κύκλος ηγεσίας για κάθε Πρόεδρο των ΗΠΑ που ΔΕΝ μπορεί να εκλεγεί για περισσότερες από δύο 4-ετίες.
     Συναινετικές ήταν οι ομιλίες τόσο του κ Ομπάμα που υποσχέθηκε να συνεχίσει το ταξίδι που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια, όσο και του κ Ρόμνεη που ευχήθηκε στον κ Ομπάμα και την οικογένειά του υγεία και επιτυχία για το καλό όλης της χώρας.
     Το «God Bless America»  (ο Θεός να ευλογεί την Αμερική) ακούστηκε στις τοποθετήσεις τόσο της Νίκης του για τον κ Μπαράκ Ομπάμα όσο και της αποδοχής της ήττας του για τον κ Μιτ Ρόμνεη.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Στα γρήγορα και «πιπεράτα»…σαν «πρεζόνια»!..

Δημοσιεύθηκε στα blogs 5/ Νοεμβρίου/ 2012

     Ίσως και να κάνω κατάχρηση της «ποιητικής ελευθερίας» με τον όρο του τίτλου μου «σαν…πρεζόνια» αλλά ομολογώ ότι και εγώ όπως, εάν όχι ΟΛΟΙ, οι  περισσότεροι από τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων έχουμε πια κουραστεί, έχουμε μπουχτίσει με το επαναλαμβανόμενο σήριαλ των «δόσεων»…
      Ξεκίνησε το «παραμύθι» με τις δόσεις, όπως ελπίζω να θυμάστε τον Μάη του 2010, αλλά με τόση ανεργία, τόση ανέχεια, τόσα ψέματα, τόσες φρούδες ελπίδες, τόσες «δεσμεύσεις» που δεν δεσμεύουν τους πολιτικούς και το ΣΥΣΤΗΜΑ και τόση συνεχιζόμενη ζέστη εδώ και 7 μήνες δικαιολογούμαστε να…ξεχνάμε!..
      Από το ιστορικό όνειδος του «λεφτά υπάρχουν» και την καταβολή της πρώτης δόσης της ιστορικά-ανιστόρητου (ίσως και ξεχασμένου) επιδόματος αλληλεγγύης που το είχαν εισπράξει ακόμη και κάτοικοι των πολύ-σικ-Βορείων και Νοτίων προαστίων (όπως έλεγε ο φίλος μου Γιώργος Αυτιάς) μέχρι την πρόσκληση της τρόικα και το «τηλεοπτικό σποτ» του Καστελόριζου και τώρα πια με αυτή τη δόση των 31,5 δις που όπως λέγεται θα πάει ΑΥΤΑΝΔΡΗ στον «πάτο του πίθου των Τραπεζιτών και Δανειστών μας» ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ….

«Θα αποκεφάλιζα έναν ευχαρίστως» ή «Θα έφευγα από εδώ…»


Δημοσιεύθηκε στα blogs 5/ Νοεμβρίου/ 2012

    Επέλεξα αυτές τις δύο φράσεις που μνημονεύονται στο σημερινό άρθρο του Reuters/CNBC επειδή κρίνω ότι εκφράζουν δυναμικά την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και το ΘΥΜΟ που αρχίζει να συσσωρεύεται επικίνδυνα στο μαλακό υπογάστριο της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα την διογκούμενη ΤΑΣΗ ΦΥΓΗΣ από την Πατρίδα μας…
     Αυτό το σημειώνω γιατί δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά επιθυμώ να παραμείνω συνεπής με τη δεοντολογία που αφορά τόσο στον πραγματικό τίτλο του δημοσιεύματος που μνημονεύω όσο και στην δική μου ακαδημαϊκή ιδιότητα.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Obama – Romney: Άλλο το 2008 & άλλο το 2012…


Δημοσιεύθηκε στα blogs 4 & 5 / Νοεμβρίου/ 2012
       
     Την ερχόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον άνδρα που θα κατοικήσει στον Λευκό Οίκο τα επόμενα 4 χρόνια ξεκινώντας τον Ιανουάριο του 2013 και θα χειρισθεί τις τύχες όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά, ως Πλανητάρχης, και ολόκληρης της Υφηλίου…
   Θεωρείται πρωτοφανές ότι μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις ΔΕΝ δίνουν σαφές προβάδισμα στον κ Obama ή στον κ Romney. Οι καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Sandy στις Ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ πριν λίγες μέρες εκτιμάται ότι ίσως ευνόησαν τον κ Obama με τον χειρισμό της κρίσης.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Σύντομα και «πιπεράτα»…Βρετανικά!...


Δημοσιεύθηκε στα Blog 2 & 3 / Νοεμβρίου/ 2012  

     Η είδηση κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στα Βρετανικά ΜΜΕ και αφορά στην Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών της Βρετανική Βουλής των Κοινοτήτων η οποία μετά από έλεγχο εντόπισε ότι 19 τιμολόγια εξόδων για 12,900 στερλίνες Αγγλίας (περίπου 16,000 ευρώ) τα οποία είχε καταθέσει ο Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρώην «Υπουργός για Θέματα Ευρώπης» κ Denis MacShane ήταν…πλαστά!..
      Η πρόταση-συζήτηση τώρα είναι ο κ Denis MacShane να χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στην Βρετανική  Βουλή των Κοινοτήτων για χρονικό διάστημα 12 μηνών, ενώ από σήμερα το πρωί, όπως ανακοινώθηκε, ανεστάλη η ιδιότητά του ως μέλους του Κόμματος των Εργατικών.