Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Λονδίνο: Οι γείτονες παρέλασαν ως…FYROM!..


   
          Δημοσιεύεται στα blogs σήμερα

     ΠΡΩΤΗ στην χτεσινή παρέλαση εμφανίστηκε, όπως απαιτεί ο σεβασμός στην Ιστορία, η Ελλάδα με τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη να κρατά περήφανα την Ελληνική Σημαία και η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα και τελευταία, σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο, η Σημαία και η Ολυμπιακή Ομάδα της οικοδέσποινας χώρας Μεγάλης Βρετανίας.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πώς θα παρελάσει απόψε στο Λονδίνο η FYROM?


Δημοσιεύεται σήμερα στα blogs

     Επιστρέφω σήμερα επειγόντως στο χθεσινό σχόλιό μου στα blogs που είχε τίτλο «205 Χώρες θα παρελάσουν στο Λονδίνο αύριο!»  καθώς διαπίστωσα ότι ο γνωστός αναλυτής δημοσιογράφος και αρθρογράφος του Βρετανικού Sky-News κ Tim Marshall αναφέρεται σήμερα (όπως έκανα χτες εγώ στο δικό μου σχόλιο στα ελληνικά blogs) σε πιθανότητα διπλωματικών προβλημάτων εφόσον οι Σκοπιανοί αποφασίσουν να παρελάσουν με κάποια πινακίδα τύπου «Republic of Macedonia» οπότε και μπορεί κανείς να υποθέσει πώς θα αντιδράσουν οι Έλληνες.

205 Χώρες θα παρελάσουν στο Λονδίνο αύριο!..


Δημοσιεύθηκε στα blogs 26/ Ιουλίου/ 2012
                                
     Με μια εντυπωσιακή συμμετοχή (αυξήθηκε δραματικά την τελευταία στιγμή) μελών  των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων (η Ιδιωτική Εταιρία security G-4-S- λέγεται ότι τα «έκανε θάλασσα» και θα υπάρξουν πολλά και σοβαρά παρατράγουδα και Δικαστικές και οικονομικές διαμάχες μετά την λήξη των φετινών Ολυμπιακών αγώνων) ανοίγει αύριο στο Λονδίνο η αυλαία των Ολυμπιακών αγώνων 2012…

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Άλλο το «ρατσιστικό» σχόλιο και άλλο ο… «ρατσιστής!»


Δημοσιεύθηκε στα blogs 25-26/ Ιουλίου/ 2012

    Λυπήθηκα μαθαίνοντας, ξαφνικά, ότι το twit της αθλήτριάς μας κ Βούλας Παπαχρήστου προκάλεσε την απόφαση της ΕΟΕ και τον ΑΜΕΣΟ αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου…
     Τολμώ να υποθέσω ότι το ανούσιο, πιθανά «ρατσιστικό» σχόλιό της, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 γίνονται στο Λονδίνο όπου το θέμα «ρατσισμός» είναι εντυπωσιακά ευαίσθητη κοινωνική και ψυχολογική πραγματικότητα.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

«Εμείς οι Έλληνες, ο έρωτας και το sex»


Όπως ανακοινώθηκε από τα blogs - Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

   Ένα ξάφνιασμα ευχάριστο, μέσα στο φετινό καλοκαιριάτικο λιοπύρι, είναι  το νέο βιβλίο του γνωστού μας Σαλονικιού διδάκτορα κοινωνιολογίας-ψυχολογίας, (συνταξιούχου πλέον) καθηγητή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
  Πρόκειται για ένα βιβλίο ενημερωτικό, πικάντικο αλλά όχι προσβλητικό, χωρίς την κουραστική για κάποιους ακαδημαϊκή σχολαστικότητα, γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή, που θα αποδειχθεί χρήσιμο για εφήβους, νέους, αλλά και πιο ώριμους στην ηλικία αναγνώστες.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Εμείς οι Έλληνες, ο Έρωτας & το Sex...



Δημοσιεύεται σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες από τις 18/ Ιουλίου/ 2012

Συζήτηση με τον καθηγητή κ. Γιώργο Πιπερόπουλο, με αφορμή το νέο του βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική από τις εκδόσεις «ΖΥΓΟΣ» της Θεσσαλονίκης (σελ. 224, τιμή 12 ευρώ).