Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η πρωτοχρονιάτικη επικαιρότητα του…Τζόγου!..

Δημοσιεύθηκε στα blogs 30-31/ Δεκεμβρίου/ 2011
Παραμονή πρωτοχρονιάς 2012 πολλοί θα καθίσουν, με πρόσχημα «το καλό του χρόνου» σε κάποιο τραπέζι να δοκιμάσουνε την...Τύχη τους. Υπάρχουν, σίγουρα, και εκείνοι που  προθερμαίνονται ένα εξάμηνο πριν την Πρωτοχρονιά και αναθερμαίνονται το άλλο εξάμηνο επιδιδόμενοι με μανία στο κυνηγητό της Τύχης. Ο τζόγος σε παγκόσμια κλίμακα έχει καθιερωθεί, επίσημα και ανεπίσημα, σε ιεροτελεστία, σε φοβερά επικερδή απασχόληση τόσο για τα Κράτη όσο και για ιδιώτες καθώς επίσης και για οργανωμένα συμφέροντα που σε καθημερινή βάση διακινούν μυθώδη ποσά που ρέουν από το περίσσευμα των ευπόρων ή το υστέρημα των απόρων...

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αινίγματα, χιούμορ, χρυσόψαρα & I. Q…ραδικιού!

Δημοσιεύθηκε στα blogs 25-26/ Δεκεμβρίου/ 2011

Ανήμερα Χριστουγέννων καθώς γεννήθηκε ξανά συμβολικά ο Χριστός μας και μαζί του η ΕΛΠΙΔΑ που τόσο μας λείπει και τόσο πολύ χρειαζόμαστε εμείς οι Έλληνες αποφάσισα να σας τα πω «στα γρήγορα και…πιπεράτα» επειδή ΔΕΝ αντέχω και άλλο δούλεμα σε στυλ…«ψιλό γαζί»!
Παρακολουθήσαμε οι Έλληνες το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής τις διαδοχικές επισκέψεις των κκ Σαμαρά και Καρατζαφέρη «συν-εταίρων» (μικρομετόχων από μια άλλη άποψη) στην παντοδύναμη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του διορισμένου Πρωθυπουργού Δρ Λουκά Παπαδήμου.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Από μηχανής θεός;» Πετρέλαιο στο Αιγαίο!..

Δημοσιεύεται στα blogs σήμερα 27/Δεκεμβρίου/2011

Ο παγκοσμίως γνωστός όρος «από μηχανής θεός» προέρχεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία όπου όταν η εξέλιξη του δράματος δεν είναι δυνατή προκύπτει η «θεϊκή» παρέμβαση!
Στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία που εξελίσσεται στο παλκοσένικο της Τρόικα και έχει δραματικές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, ηθικές, πολιτισμικές, ίσως και επικίνδυνες εθνικές προεκτάσεις θεωρώ ότι παραμονές του Νέου Έτους 2012 (που, όπως πολλοί, φοβάμαι, δεν θα είναι…Σωτήριο) θα αναφερθώ σήμερα φίλοι της μπλογκόσφαιρας. Διαβάζοντας τη σημερινή μου άποψη θα αναρωτηθείτε, γιατί το βλέπω τόσο πεζά, πικρόχολα, αρνητικά;

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Την «έκλεψαν» ή «απωλέσθη»;

Δημοσιεύθηκε στα blogs 8-10/ Σεπτεμβρίου/ 2010
Στις τελευταίες δεκαετίες, όπως όλοι μπορούμε να διαπιστώσουμε εφόσον δούμε τα πράγματα με καλοπροαίρετη διάθεση απαλλαγμένη από μικροκομματικές σκοπιμότητες, συντελέσθηκαν εδώ στο δικό μας ελληνικό χώρο θεμελιακές, καταλυτικές και αμετάκλητες αλλαγές τόσο στις συγκεκριμένες εμπειρίες ατόμων και ομάδων όσο και στα συστήματα αξιών και τα "πλαίσια αναφοράς". Στην ψυχοκοινωνική θεωρία κοινωνική αλλαγή τέτοιων διαστάσεων έχει και τις «παράπλευρες» απώλειες ατόμων και «ψυχών»....!..